Intervjuer

Wera Sæther intervjuet av Gunnar Grøndahl

First time sent: NRK1 – Sunday, 19 August 1990 at. 0:00
Production year: 1990

Samtaler i natten
First time sent: NRK1 – Mandag 20. februar 1995 kl. 00:00
Production year: 1995

Wera Sæther er blant forfatterne som deltar i diktstafetten i Kulturbeitet på NRK P2 til inntekt for ofrene etter katastrofen i Sør-Asia.

Gå inn på NRKs nettsider, velg nettradio og P2 og søk på Transit. I programmet sendt 30. juni kan du høre nye opptak som Wera Sæther har med seg fra Bengal. Hun deler stemningsbilder med programleder Kjetil Bjørgan.

«Den dagen får Rehena sin ektara og prøver ut det énstrengete instrumentet med det samme. Hun stryker over den utskårne fuglen, legger så ektaraen på tøyfutteralet på bakken, setter seg på huk, ser konsentrert rett inn i mikrofonen og evigheten og synger – om kjærligheten som har vart helt fra barndommen av og om atskillelsens sorg. Ektaraen kan hun ikke bruke ennå. Hun må lære av en guru eller murshid. Nesten hver gang jeg ser henne de fire-fem dagene jeg er her, bærer hun ektaraen i det oransje tøyfutteralet på ryggen som en ordentlig vandrer og musiker.»

Rehenas sang kan du høre i et radiointervju med Wera Sæther, redigert av Kjetil Bjørgan til programserien Transit, NRK P2. Wera Sæther presenterer her fragmenter av uformelle opptak fra nordvest-Bangladesh februar 2004, fra fastlandet og sandøyer i Brahmaputra.

Transit 1 

Transit 2

Transit 3

Intervju i Vagant 1994: